På trods af, at fodboldklubben Brøndby IF de senere år har været nede i en bølgedal, så er forstaden Brøndby stadig den allermest eksponerede by i Danmark, set i forhold til antallet af indbyggere. Den store omtale af Brøndby skyldes at fodboldklubben Brøndby IF befinder sig i byen. Det konkluderer en analyse fra Infomedia.
Samlet set er Brøndby den syvende mest eksponerede danske by, kun overgået af landets fire største byer, samt Roskilde og Frederiksberg. Til sammenligning får Brøndby lige så meget omtale som Brønderslev, Skanderborg, Sønderborg og Skagen til sammen - fire byer, som ellers har været temmelig meget i medierne af forskellige årsager.
Brønderslev på grund af den tragiske sag om overgreb, Skanderborg på grund af deres landskendte festival, Sønderborg fordi de bød ind som Europæisk Kulturby 2017 og Skagen for deres status som kendt ferieby.
Stor omtale giver åbenbart ingen hovedsponsor
På trods af den massive omtale har klubben i årevis ikke kunnet finde en ny hovedsponsor, hvilket er tankevækkende. De fleste virksomheder burde ellers kunne se idéen i at blive brandet i en så eksponeret klub.
Det manglende hovedsponsorat kan måske have at gøre med, at den megen omtale igennem de senere år i høj grad har været negativ omtale, hvilket mange måske ikke ønsker at sættes i forbindelse med. Det kan også, som flere tidligere har nævnt, hænge sammen med, at Kasi-Jesper, efter det tidlige stop som hovedsponsor i 2009, forpligtede sig til at betale klubben en del penge, såfremt klubben ikke havde fundet en hovedsponsor.
Uanset årsagen, så må vi håbe at Brøndby IF i fremtiden formår at forløse det enorme potentiale der ligger i at være så kendt og omtalt, i stedet for, som i de senere år, at spænde ben for sig selv gang på gang.
Infomedias undersøgelse baserer sig på artikler fra de ni
landsdækkende dagblade: Børsen, B.T., Berlingske Tidende, Ekstra Bladet,
Information, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Politiken og
Weekendavisen i perioden 1. januar til 31. december 2011.
fredag den 21. september 2012
lørdag den 15. september 2012
Feriepenge bliver dyre i Brøndby
Sagen er jo, at Brøndby, ligesom tilfældet iøvrigt også er med adskillige andre danske klubber, har indføjet i mange spilleres kontrakter, at deres feriepenge og pension var inkluderet i lønnen. Men nu har spillerne altså fået medhold i, at det ikke er en lovlig måde at gøre det på.
Det vil altså sige, at spillerne formentlig vil få deres feriepenge og pension udbetalt to gange, samtidig med, at de får et tilsvarende beløb oven i hatten, som svie og smerte for, at måtte have ventet så længe på at få sine penge udbetalt. Det ligner jo et drømmescenarie for de fleste lønmodtagere.
Dommen kan komme til at koste Brøndby over 23,5 millioner kroner, hvis alle spillerne forfølger deres krav.
Spillere vil ikke have deres penge ...
I kølvandet på domsafsigelsen kom en lang række udtalelser fra mere eller mindre involverede parter. To spillere, henholdsvis Mathias Lindstöm, tidligere AAB'er, samt den tidligere Sønderjyske-spiller, Kenneth From, udtalte begge til medierne, at de på ingen måde ville forsøge at skrabe pengene til sig. De havde fået det, de skulle.
- Jeg har selv været med til at lave aftalen med SønderjyskE, og jeg vil have det dårligt med at møde op som tilskuer til en kamp på Haderslev Fodboldstadion velvidende, at jeg så har modtaget en del af lønnen to gange, sagde Kenneth From således til Sønderjyskes hjemmeside. - Hvad andre spillere i samme situation vælger at gøre, har jeg ingen kommentarer til.
En lignende kommentar kom fra Mathias Lindström, til TV2-sporten:
- Jeg har fået mine penge. Jeg havde en god tid i Aalborg, og jeg vil ikke forstyrre det. Penge betyder ikke alt. Jeg synes, at jeg har et godt forhold til Aalborg og alle folkene deroppe, og det er fint for mig. Jeg vil ikke forstyrre relationen til de mennesker på grund af nogle penge.
... men det vil de i Brøndby
Det lod dog ikke til, at den tidligere Brøndby-spiller, Thomas Rasmussen, synes relationen til Brøndby var så vigtig. Han kunne slet ikke følge tankegangen fra de øvrige spillere, og mente at folk burde sætte sig ind i reglerne:
- ...de [fansene] skal sætte sig ind i afgørelsen. Det er sket et brud på reglerne, og længere er den ikke, og det er ikke en sag, vi har valgt at køre bare for vores egen skyld. Det er for rigtigt mange spillere. Det er ikke et spørgsmål om at være grådig. Det handler om regler, der skal overholdes. (B.T.)
Han lyder lidt som en martyr, der ikke kræver pengene ind for sin egen skyld, men gør det på vegne af en lang række stakkels spillere. Problemet er bare, at hans ord formentlig preller af på fansene, som nok nærmere vil føle det som om, han uberettiget tager penge fra klubben. Det ville klæde Thomas Rasmussen at fortælle, om han reelt har fået sine penge én gang tidligere, eller om dette bare er et desperat forsøg på at plukke de sidste frugter fra karrieretræet inden frosten sætter ind.
At gøre krav på penge, man tidligere har fået, bliver vel ikke nødvendigvis moralsk rigtigt blot fordi en domsafgørelse siger, at det er ok. Det tror jeg er en fornemmelse rigtig mange fans vil sidde med. Derfor kan det også blive problematisk, at nuværende spillere også er en del af sagen. Spillertruppen i Brøndby har således udsendt en pressemeddelelse som understreger, at spillerne bakker op om afgørelsen, fordi de mener at tingene bør foregå efter bogen. Brøndby har af en eller anden årsag ikke gidet at lægge hjemmeside til netop dén pressemeddelelse.
Det er svært at have ondt af fodboldspillere som fx Peter Madsen og Thomas Rasmussen, som i forvejen har tjent en ganske fin hyre i Brøndby, uanset om de så lovmæssigt set har krav på pengene eller ej. Hvis de var så utilfredse med ikke at få deres feriepenge, så kunne de jo bare have sagt til i forhandlingsprocessen, i stedet for at komme rendende adskillige år senere og kræve ekstra feriepenge, renter og bod.
Det er formentlig svært for de fleste fans at se til, mens klubbens tidligere spillere malker klubben for millioner, i en periode hvor klubben i forvejen er hårdt presset både økonomisk og sportsligt.Mange har da også set frem til søndagens Brøndby-kamp, idet der muligvis kan opstå en kølig stemning mellem spillerne og fansene. Fansene støtter klubben og lægger mange penge i klubben, penge som spillerne nu vil have flere af.
En anden ting, der er spændende ved denne sag er, at man har fået et større indblik i, hvad spillerne har fået af sign-on-fees igennem mange år. Peter Madsen fik ifølge medierne 8 millioner kroner i sign-on-fee, hvilket må siges at være et uhyre højt beløb i en dansk klub, især set i lyset af, at spilleren reelt aldrig nåede at vise sig frem på højeste niveau i sin sidste periode i klubben.
Der har været mange ude og kritisere spillerne, selvfølgelig klubbens formand, Sten Lerche, men også den tidligere direktør, Frank Buch Andersen, som mente spillerne var grådige:
- Spillerne bør have en dårlig smag i munden. Selvfølgelig skal kontrakterne opfyldes, men da aftalerne blev underskrevet, var spillerne helt indstillet på, at de havde fået de penge, de skulle have. Ifølge aftalerne fik spillerne højere bonusser, som så til gengæld inkluderede feriepenge, sagde Frank Buch Andersen til Ekstra Bladet.
Linket til Bjerregaard
Når alt kommer til alt, vender sagen tilbage mod klubbens tidligere frelser, og nuværende onde ånd, afgåede formand Per Bjerregaard. Han havde efter alt at dømme selv været med til at forhandle overenskomsten på plads med spillerforeningen i sin tid, hvorefter han skulle være gået hjem til klubben og have gjort det stik modsatte af, hvad han havde forhandlet sig frem til. Men det er så åbenbart ikke kun Per Bjerregaard og Brøndby, der har gjort det på denne måde. Adskillige andre klubber står i hvert fald i amme situation, dog ikke helt så massivt som Brøndby.
Sportsdirektør Lynge Jakobsen fra AAB var for et godt stykke tid siden ude at sige, at han så sandelig ikke forventede at tabe feriepengesagen, idet klubben havde betalt hvad den skulle. Hvis han og en spiller var blevet enige i, at kontrakten var inklusive feriepenge, så skulle spilleren altså heller ikke komme rendende bagefter og bede om feriepenge. Men der må Lynge Jakobsen tro om igen.
Det skal blive spændende at se, hvor mange spillere der vil kradse pengene ind, og hvor stor indflydelse det får på Brøndby evne til at handle fremover. Ifølge regnskaberne har klubben ikke budgetteret med at skulle punge ud med de mange millioner, fordi man i samråd med sine advokater mente at have en særdeles god sag. Men også Brøndby måtte tro om igen.
Kapitalindsprøjtning kan redde klubben
Heldigvis nåede man lige at købe forstærkning i form af Quincy Antipas, men måske bliver han den eneste forstærkning der bliver råd til i flere år. Med mindre der da kommer gang i hele sagen omkring investergruppen med førnævnte Frank Buch Andersen i spidsen De står angiveligt klar med 150 millioner, som de vil hælde ned i klubben, hvis de udskældte aktieklasser med de indflydelsesfattige B-aktier altså bliver ophævet. Dvs. hvis de kan få indflydelse for pengene.
Det var præcis det samme, som Kasi-Jesper måtte sande ikke kunne lykkes. Men i mellemtiden er Per Bjerregaard jo trådt tilbage, og det kan vise sig at være første skridt på vej mod ophævelse af aktieklasserne. I så fald står klubben måske til at modtage i alt over 170 millioner, i det Brøndby Supporters Trust jo også er på vej til at ville udstede aktier, der vil indbringe klubben op mod 20 millioner.
Det ville i den grad give Brøndby muligheder for at få sat sejlet til tops igen. Indtil da må man bare sande, at cirkuset hele tiden bliver udvidet med ekstra trækplastre i Brøndby. Først var der bare savsmuld på en græsplæne, siden kom der lyserøde elefanter og tryllekunstnere.
Så længe der ikke er mere ro på, er det svært at forestille sig at klubben kan komme til tops igen. Så måske er det meget godt at få de sidste problemer på bordet, så den negative del af arven fra Bjerregaard kan blive slettet hurtigst muligt. Man har desværre bare på fornemmelsen, at dette næppe er den sidste overraskende attraktion, der bliver hevet ud i manegen.
lørdag den 8. september 2012
Quincy Antipas
Mandag aften lukkede det danske transfervindue, og i de sidste timer nåede Brøndby at hente en markant forstærkning til angrebet, zimbabweanske Quincy Antipas fra SønderjyskE. Efter salget af holdets ubetinget største profil Michael Krohn-Dehli til spanske Celta Vigo, håbede mange Brøndby-tilhængere at klubben ville hente en direkte erstatning, men jo tættere man kom på deadline forsvandt håbet langsomt. Lige indtil Ekstrabladet om eftermiddagen på transfervinduets sidste dag kunne berette at klubben havde budt på Antipas. Få timer senere var transferen en realitet, og for mange var dette en stor overraskelse. For det første, fordi angriberen tidligere på sommeren var blevet rygtet til adskillige udenlandske klubber. Og for det andet, fordi Brøndby ligger fire points under SønderjyskE i tabellen og tidligere har udtalt at man har et meget stramt lønbudget. Salget af Krohn-Dehli har selvfølgelig givet lidt luft i budgettet, og samtidig er Brøndby stadig en klub med mange tilskuere, der kan tiltrække profiler fra andre superligaklubber - det er trods alt positivt.
Hvem er han så, denne afrikanske angriber med det besynderlige navn. Folk der har fulgt med i Superligaen i de sidste par sæsoner kender sikkert allerede den lille, lynhurtige og udfordrende angriber, der fik sit store gennembrud i sidste sæson med mange forrygende præstationer. Men for få år siden var han stort set ukendt i Danmark. Han blev i sommeren 2008 hentet til Randers til prøvetræning, men på trods af tre scoringer i en træningskamp blev han ikke tilbudt kontrakt. I stedet udnyttede 2. divisions-klubben Blokhus situationen og sikrede sig Antipas, der allerede på dette tidspunkt havde optrådt seks gange på Zimbabwes landshold. Den hurtige angriber imponerede i sin første sæson i Nordjylland og året efter var der interesse fra andre klubber. Den nyoprykkede franske Ligue 2-klub Istres inviterede Antipas til prøvetræning, og selvom han imponerede, kunne den franske klub ikke finde finansieringen til at købe ham fri, og da Blokhus ikke ville udleje ham, blev han i klubben i et halvt år mere, indtil bundholdet i Superligaen HB Køge købte ham i et forsøg på at kravle over stregen. Da dette ikke lykkedes, valgte Sønderjyske at slå til og hente ham på en fire-årig kontrakt. I sin første sæson i Haderslev startede Antipas ca. 1/3 af kampene på bænken, men efter han i vinterpausen havde gennemgået en operation for kompartmentssyndrom (en sjælden tilstand, hvor der opstår højt tryk i hinderne omkring musklerne og besværliggører blodcirkulation) erobrede han en stamplads på holdet og i sidste sæson fik han sit gennembrud i klubben og Superligaen med 9 mål i 29 kampe samt mange flotte præstationer. I denne sæson startede Antipas også stærkt med mål og assist i nedslagtningen af Randers i første spillerunde. Siden er det dog kun blevet til et enkelt mål mere, bla. pga. af småskader.
I Brøndby vil han formentlig gå direkte ind i startopstillingen ved siden af sin tidligere holdkammerat i HB Køge, Simon Makienok. Denne klassiske angrebskombination med en lille, hurtig og udfordrende spiller ved siden af en høj, fysisk stærk "target man" kan vise sig at blive vigtig i klubbens jagt på flere mål og sejre. Indtil videre er det kun blevet til én sejr i otte forsøg og holdet har kun formået at score seks mål i otte kampe. Selvom Antipas ikke er en decideret målsluger, skaber han med sine dybdeløb masser af plads til sine holdkammerater, der dermed kan komme til chancer. Hvis Brøndby vælger denne angrebskombination i en 4-4-2 formation, kan det sammenlignes med AC Horsens farlige duo i sidste efterårssæson med Henrik Toft og Gilberto Macena. Faktisk ligner Macena og Antipas hinanden en del både i spillestil og karrierevalg. Macena begyndte også sin karriere i 2. division for Holbæk inden AC Horsens fik øje på ham og hentede ham til Østjylland.
Ifølge Ekstrabladet betalte Brøndby fem millioner kroner for at købe Antipas fri af kontrakten med SønderjyskE. Kun tiden vil vise om det er et godt køb. Umiddelbart virker det dog en anelse dyrt for en spiller, der reelt set kun har været en profil i Superligaen i lidt over et år. Især når man tager det nuværende marked i betragtning. Ifælge Sporten.dk betalte OB fire millioner kroner da de hentede Emil Larsen i Lyngby tidligere på sommeren. Men Antipas har taget den lange vej fra 2. division til at blive en profil i Superligaen. Det vidner om en god mentalitet og ydmyghed, som vil passe godt ind i Brøndby. Samtidig er han 28 år og har dermed forhåbentlig den nødvendige erfaring til at klare det store pres fra omverdenen.
Som en lille bonus ved Antipas' skifte skal samtidig nævnes, at en af de direkte konkurrenter i bunden af superligaen, SønderjyskE, er blevet markant svækket det næste halve år, da de ikke kunne nå at hente en fuldgod erstatning for Antipas. I forvejen havde klubben udlejet Kenneth Fabricius til Esbjerg, så pludselig stod klubben med kun to reelle angribere i truppen. Man nåede lige akkurat at hente Kenan Hajdarevic i AC Horsens, men han må primært betegnes som reserve for Tommy Bechmann.
Læs i øvrigt Tipsbladets artikel om Quincy Antipas fra i vinters.
Quincy Antipas ved præsentationen mandag aften
Hvem er han så, denne afrikanske angriber med det besynderlige navn. Folk der har fulgt med i Superligaen i de sidste par sæsoner kender sikkert allerede den lille, lynhurtige og udfordrende angriber, der fik sit store gennembrud i sidste sæson med mange forrygende præstationer. Men for få år siden var han stort set ukendt i Danmark. Han blev i sommeren 2008 hentet til Randers til prøvetræning, men på trods af tre scoringer i en træningskamp blev han ikke tilbudt kontrakt. I stedet udnyttede 2. divisions-klubben Blokhus situationen og sikrede sig Antipas, der allerede på dette tidspunkt havde optrådt seks gange på Zimbabwes landshold. Den hurtige angriber imponerede i sin første sæson i Nordjylland og året efter var der interesse fra andre klubber. Den nyoprykkede franske Ligue 2-klub Istres inviterede Antipas til prøvetræning, og selvom han imponerede, kunne den franske klub ikke finde finansieringen til at købe ham fri, og da Blokhus ikke ville udleje ham, blev han i klubben i et halvt år mere, indtil bundholdet i Superligaen HB Køge købte ham i et forsøg på at kravle over stregen. Da dette ikke lykkedes, valgte Sønderjyske at slå til og hente ham på en fire-årig kontrakt. I sin første sæson i Haderslev startede Antipas ca. 1/3 af kampene på bænken, men efter han i vinterpausen havde gennemgået en operation for kompartmentssyndrom (en sjælden tilstand, hvor der opstår højt tryk i hinderne omkring musklerne og besværliggører blodcirkulation) erobrede han en stamplads på holdet og i sidste sæson fik han sit gennembrud i klubben og Superligaen med 9 mål i 29 kampe samt mange flotte præstationer. I denne sæson startede Antipas også stærkt med mål og assist i nedslagtningen af Randers i første spillerunde. Siden er det dog kun blevet til et enkelt mål mere, bla. pga. af småskader.
Antipas sammen sportchef Ole Bjur
I Brøndby vil han formentlig gå direkte ind i startopstillingen ved siden af sin tidligere holdkammerat i HB Køge, Simon Makienok. Denne klassiske angrebskombination med en lille, hurtig og udfordrende spiller ved siden af en høj, fysisk stærk "target man" kan vise sig at blive vigtig i klubbens jagt på flere mål og sejre. Indtil videre er det kun blevet til én sejr i otte forsøg og holdet har kun formået at score seks mål i otte kampe. Selvom Antipas ikke er en decideret målsluger, skaber han med sine dybdeløb masser af plads til sine holdkammerater, der dermed kan komme til chancer. Hvis Brøndby vælger denne angrebskombination i en 4-4-2 formation, kan det sammenlignes med AC Horsens farlige duo i sidste efterårssæson med Henrik Toft og Gilberto Macena. Faktisk ligner Macena og Antipas hinanden en del både i spillestil og karrierevalg. Macena begyndte også sin karriere i 2. division for Holbæk inden AC Horsens fik øje på ham og hentede ham til Østjylland.
Ifølge Ekstrabladet betalte Brøndby fem millioner kroner for at købe Antipas fri af kontrakten med SønderjyskE. Kun tiden vil vise om det er et godt køb. Umiddelbart virker det dog en anelse dyrt for en spiller, der reelt set kun har været en profil i Superligaen i lidt over et år. Især når man tager det nuværende marked i betragtning. Ifælge Sporten.dk betalte OB fire millioner kroner da de hentede Emil Larsen i Lyngby tidligere på sommeren. Men Antipas har taget den lange vej fra 2. division til at blive en profil i Superligaen. Det vidner om en god mentalitet og ydmyghed, som vil passe godt ind i Brøndby. Samtidig er han 28 år og har dermed forhåbentlig den nødvendige erfaring til at klare det store pres fra omverdenen.
Som en lille bonus ved Antipas' skifte skal samtidig nævnes, at en af de direkte konkurrenter i bunden af superligaen, SønderjyskE, er blevet markant svækket det næste halve år, da de ikke kunne nå at hente en fuldgod erstatning for Antipas. I forvejen havde klubben udlejet Kenneth Fabricius til Esbjerg, så pludselig stod klubben med kun to reelle angribere i truppen. Man nåede lige akkurat at hente Kenan Hajdarevic i AC Horsens, men han må primært betegnes som reserve for Tommy Bechmann.
Læs i øvrigt Tipsbladets artikel om Quincy Antipas fra i vinters.
Abonner på:
Opslag (Atom)