fredag den 21. september 2012

Brøndby er landets mest omtalte

På trods af, at fodboldklubben Brøndby IF de senere år har været nede i en bølgedal, så er forstaden Brøndby stadig den allermest eksponerede by i Danmark, set i forhold til antallet af indbyggere. Den store omtale af Brøndby skyldes at fodboldklubben Brøndby IF befinder sig i byen. Det konkluderer en analyse fra Infomedia.

Samlet set er Brøndby den syvende mest eksponerede danske by, kun overgået af landets fire største byer, samt Roskilde og Frederiksberg. Til sammenligning får Brøndby lige så meget omtale som Brønderslev, Skanderborg, Sønderborg og Skagen til sammen - fire byer, som ellers har været temmelig meget i medierne af forskellige årsager.

Brønderslev på grund af den tragiske sag om overgreb, Skanderborg på grund af deres landskendte festival, Sønderborg fordi de bød ind som Europæisk Kulturby 2017 og Skagen for deres status som kendt ferieby.

Stor omtale giver åbenbart ingen hovedsponsor
På trods af den massive omtale har klubben i årevis ikke kunnet finde en ny hovedsponsor, hvilket er tankevækkende. De fleste virksomheder burde ellers kunne se idéen i at blive brandet i en så eksponeret klub.

Det manglende hovedsponsorat kan måske have at gøre med, at den megen omtale igennem de senere år i høj grad har været negativ omtale, hvilket mange måske ikke ønsker at sættes i forbindelse med. Det kan også, som flere tidligere har nævnt, hænge sammen med, at Kasi-Jesper, efter det tidlige stop som hovedsponsor i 2009, forpligtede sig til at betale klubben en del penge, såfremt klubben ikke havde fundet en hovedsponsor.

Uanset årsagen, så må vi håbe at Brøndby IF i fremtiden formår at forløse det enorme potentiale der ligger i at være så kendt og omtalt, i stedet for, som i de senere år, at spænde ben for sig selv gang på gang.


Infomedias undersøgelse baserer sig på artikler fra de ni landsdækkende dagblade: Børsen, B.T., Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, Information, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Politiken og Weekendavisen i perioden 1. januar til 31. december 2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar