mandag den 16. april 2012

Fejl og manglende skarphed kostede i Horsens

Casa Arena Horsens - foto: Helene Høyer Mikkelsen
Efter påskens pinlige indsats mod HB Køge, som var en kamp, Brøndby reelt burde have tabt, var det tid til at komme op på hesten igen mod et af sæsonens tophold, AC Horsens. Det endte dog med et 2-0 nederlag på en dag, hvor Brøndby havde flest store chancer, men hvor afgørelsen skyldtes manglende skarphed og forsvarsfejl fra Brøndbys side.

Allerede i kampens første sekunder lignede Brøndby et hold, der ville revanchere den dårlige indsats mod HB Køge, idet Brøndby styrtede mod målet i et slags overraskelsesangreb, som resulterede i et indkast helt oppe ved hjørneflaget. En god og energisk start for Brøndby.

Hele 1. halvleg var det tydeligt at se, at AC Horsens - ligesom HB Køge - havde tænkt over, at de skulle stresse målmand Michael Tørnæs og det talentfulde - men også urutinerede- forsvar, som må være Brøndbys svageste led for tiden.

Afgørende fejl af Tørnæs
Det høje pres gav allerede pote efter knap en halv times spil, hvor en gigantisk forsvarsfejl af Michael Tørnæs og Mike Jensen gjorde, at Martin Spellmann let kunne bringe AC Horsens i front. Tørnæs havde opsnappet bolden i eget felt, og ville sætte den hurtigt i gang. Men i stedet for at sparke bolden langt, eller ud i siderne til Dario Dumic eller Daniel Stenderup, så valgte han at kaste en hoppende bold ud i fødderne på en Mike Jensen, som havde to mand inden for en radius af 5 meter omkring sig.

Selvfølgelig var Mike Jensens tæmning heller ikke noget at skrive hjem om, men det var reelt Tørnæs, der burde have sendt en flad bold af sted, hvilket ville have været problemfrit for Mike Jensen at tæmme og spille hurtigt videre. Michael Tørnæs indrømmede dog også efterfølgende fejlen til Tipsbladet.dk: - Jeg kaster en skidt bold ud til Mike (Jensen, red.), og så scorer de. Det er desværre, hvad der sker, når vi gerne vil spille risikabelt ved at bygge op nedefra langs jorden. Det er lærepenge.

Ja, lærepenge som måske skulle have været betalt på træningsbanen? Tørnæs skal uden tvivl blive bedre i fødderne og lære at have lidt mere is i maven. Det virker som om han på dette punkt har været lidt i uheldig mesterlære under Stephan Andersen, som også ofte gik i panik og manglede en fornemmelse for, hvornår man skulle spille langt og kort, og hvornår man skulle afvente eller trække tiden. Ofte gjorde han det modsatte af hvad han skulle. Men på samme måde som Stephan Andersen også havde fantastiske redninger, så redede Michael Tørnæs også Brøndby i en situation, hvor han med en super refleks med det yderste af fingerspidserne holdt Brøndby inde i kampen på Ken Fagerbergs nærgående forsøg.

Det andet mål skyldtes en hurtig omstilling fra AC Horsens side, hvor den ikke så høje venstreback, Daniel Norouzi, tabte en hovedstødsduel, hvorefter Dario Dumic koksede offside-fælden på AC Horsens fremspilning. Sidst, men ikke mindst, undervurderede den dygtige offensivspiller, Daniel Norouzi, situationens alvor, og fik ikke løbet hurtigt nok retur, hvilket endnu en gammel Brøndby-dreng, Johan Absalonson, udnyttede til at score til slutresultatet 2-0. Sjovt nok var det også udelukkende gamle Brøndby-spillere, der indkasserede AC Horsens gule kort, nemlig Morten 'Molle' Rasmussen, Johan Absalonsen og Martin Retov.

Den manglende skarphed 
På den positive side skal nævnes, at Brøndby havde flere gode forsøg, som burde have resulteret i mindst et mål. Daniel Stenderup spillede i 1. halvleg en glimrende tværpasning over halvtreds meter til Dennis Rommedahl, som fikst driblede forbi Anders Nøhr og dermed endte alene med målmanden skråt foran mål. Desværre blev Dennis Rommedahls forsøg læst af den glimrende 19-årige AC Horsens-keeper Frederik Rønnow, som allerede efter sine fire første kampe som førstemålmand har tangeret Søren Jochumsens cleen sheet-rekord på 4 kampe i træk. Spilningen fra Stenderup var ellers noget af det, som man virkelig har savnet i Dennis Rommedahls første sæson i Brøndby - at holdet bringer hans hurtighed mere i spil, idet Brøndby her har et af sine få våben af internationalt format.

Udover denne chance havde Simon Makinok og Nicolai Agger også flere gode forsøg, hvoraf et par stykker skal nævnes. Simon Makienok havde i første halvleg et hovedstød på stolpen efter Michael Krohn-Dehlis glimrende indlæg. En chance, der ofte vil resultere i mål. Desuden havde Simon Makienok endnu et nærgående hovedstødsforsøg inde i det lille felt, men desværre havde han ikke fart nok på sit hovedstød, hvilket gjorde det let for Frederik Rønnow at pille den ned. Hovedstødsstyrken er generelt en af de ting, der har skuffet hos Simon Makienok, for han kommer jo til chancerne i kraft af sin fysik. Simon Makienoks bedste aktion var måske en chance han stort set selv skabte - han fik endnu engang et indlæg fra Michael Krohn-Dehli, tog den ned med brystet og holdt den fysisk stærke stopper Nabil Aslam væk med kroppen, fik vendt fint rundt og afsluttet mod mål. Desværre en alt for svag afslutning, der røg flere meter forbi mål. Chancerne viser at Simon Makienok har et stort potentiale, men også at hans afslutninger skal op på et meget højere niveau, førend det kan blive forløst. Spørgsmålet er så, om det er noget assistenttræner og tidligere Brøndby-topscorer, Bent Christensen, kan lære ham?

Senere i kampen havde Nicolai Agger en stor chance helt foran mål, men desværre sad fremspilningen i en mellemhøjde, der gjorde, at han ikke fik ordentligt ram på bolden. I første halvleg havde han desuden en chance, hvor han knoklede sig igennem forsvaret, hvilket endte med en afslutning fra Mikkel Thygesen, som desværre også røg langt forbi.

Kan den Europa League-givende 5.-plads nås endnu?
Viljen var til stede, men viljen blev dog alligevel overstrålet af en tidligere Brøndby-spiller Martin Spellmann, som i den grad var opsat på at vise, at Brøndby gjorde uret i at afsætte ham for nogle år tilbage, efter han havde spillet 59 førsteholdskampe som ung spiller på Brøndbys førstehold. Alt i alt var det en kamp, som viste, at Brøndby trods alt ikke dykkede mentalt eller spillemæssigt efter den hæslige indsats mod HB Køge og nederlaget til FCK. Men stadig skal holdet op på et meget højere niveau, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at nå den 5.plads, som i denne sæson formentlig giver adgang til Europa League, med mindre Sønderjydske eller HB Køge da vinder i semifinalerne i landspokalturneringen. Inden aftenens kamp mod AGF og AAB er der stadig kun tre point op til 5.-pladsen, så det burde ikke være en umulig mission, især med tanke på, at alle de andre midterhold er lige så ustabile som Brøndby, og at Brøndby desuden skal møde de fleste af holdene i de sidste kampe i sæsonen. Så må vi håbe, at der kommer lidt mere struktur over Brøndbys spil efter sommerferien, hvilket træner Auri Skarbalius i hvert fald har lovet overfor medierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar